Austrija: Bosanci se na pauzi za doručak izlupali čekićima

austrija

Fizički obračun između dva građevinska radnika iz BiH (40 i 56 godina) u austrijskoj regiji Tirol okončan je za jednog u Hitnoj pomoći, a za drugog u zatvorskoj ćeliji.

u 15:26

Norveška ukida sva ograničenja, građani se vraćaju normalnom životu

Norveška će od sutra ukinuti sva ograničenja uvedena zbog koronavirusa koja su ograničila socijalnu interakciju i otežale poslovanje, saopćila je norveška premijerka Erna Solberg.

u 15:59

U Češkoj tornado sve uništio, troje poginulih i 200 povrijeđenih

Tornado koji je sinoć pogodio jugoistočni dio Češke Republike ozlijedio je najmanje 200 ljudi. Poginulo je troje ljudi. Stotine spasilaca iz cijele zemlje su na terenu. Scene nakon prolaska tornada izgledaju apokaliptično.

u 10:16

Poznat identitet ranjene državljanke BiH u Beču

Među povrijeđenima u terorističkom napadu u Beču je i jedna osoba iz BiH. Radi se o Belmi Musić, rođenoj 1991. godine.

u 16:19

Istukli kćerku zbog momka, pa ih Francuzi protjerali u Bosnu

Francuska je protjerala porodicu iz BiH, koja je pretukla i obrijala kćerki kosu koja je željela da se uda za Srbina, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

u 19:28
dijaspora

Dijaspora nikad nije manje poslala novca u domovinu

Pad novčanih doznaka iz inostranstva se nastavlja, potvrđuje podaci Centralne banke BiH- od aprila do kraja juna dijaspora u BiH jer poslala 220 miliona maraka manje u odnosu na isti period prošle godine.

u 21:52

U Švicarskoj pao snijeg na početku avgusta

Na švicarskom vrhu Weissfluhjoch, koji se nalazi u blizini grada Davosa, do jutros je napadalo 25 centimetara snijega.

u 18:03

Nova odluka za Bosance koji žive u Austriji

Građanima Bosne i Hercegovine s prebivalištem u Austriji od ponedjeljka, 27. jula, će biti potreban samo negativan PCR test za ulazak u Austriju, navodi se u novoj odluci austrijskih vlasti.

u 11:22
aut bih

Austrija: Bosanku skupo koštao karantin

Sud u austrijskom Klagenfurtu izrekao je tešku kaznu jednoj državljanki BiH, koja je bila zaražena virusom korona, zbog kršenja karantina.

u 18:22
1 stop pedofiliji 2017

Austrija: Državljanin BiH godinama silovao djecu

Državljanin BiH (43) optužen je da je seksualno uznemiravao troje maloljetne djece, uključujući dvije kćerke i sina još od 2003. godine, javljaju austrijski mediji.

u 15:55