Magistrica ekonomije dugo bez posla, pa pokrenula vlastiti biznis

edita

Mlada Goraždanka Edita Šetkić, nakon nekoliko godina traganja za poslom, svoje vrijeme odlučila je iskoristiti za neobičan i zanimljiv hobi. Nezaposlena magistrica poljoprivrede posvetila se izradi originalnih i ukusnih poklona, za osobe svih uzrasta.

u 15:57
kupres

U ovome bh.gradu godinu bezuspješno pokušavaju pronaći ljekara

Nesvakidašnja priča ovih dana dolazi iz Kupresa. Naime, s obzirom na to da skoro godinu dana tamošnji Dom zdravlja bezuspješno traži liječnika, a na njihove konkurse niko se nije javljao, zbog čega je oko 2500 pacijenata u opasnosti da ostane bez zdravstvene skrbi, iz ovog mjesta odlučili su na jedan neobičan način pokušati privući mlade liječnike.

u 17:05
sajam

Tradicija Gradačačkog sajma ipak nastavljena

Iako je bilo upitno održavanje tradicionalne manifestacije u Gradačcu su danas otvoreni "Dani šljive - 48. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije" na platou Sportske dvorane "Skenderija".

u 15:33
poljoprivreda

Povećan izvoz poljoprivrednih proizvoda

Federalna vlada je utvrdila izvještaj Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o stanju poljoprivrede (tzv. Zeleni izvještaj) u Federaciji BiH za 2020. godinu, s prijedlogom preporuka, koji će biti dostavljen na prihvaćanje Parlamentu Federacije BiH.

u 15:06
gorivo

Novo poskupljenje goriva

Gorivo je opet skuplje!

u 10:56
radnici

Mjerama Vlade povećana zaposlenost za 15.000 radnika

Federalni zavod za programiranje razvoja izvršio je analizu mjera koje je Vlada Federacije BiH poduzela na ublažavanju ekonomskih posljedica pandemije, te je utvrđen rast zaposlenosti za oko 15.000 radnika, a za izvoz u industrijskom sektoru potrošeno je blizu 30 miliona KM za 391 poslovnog subjekta.

u 11:20
Zendev

Vratio se iz Švedske i pokrenuo biznis

Mnogo je priča dostupnih javnosti o mladim ljudima iz Bosne i Hercegovine koji su širom svijeta uspješni u raznim oblastima. Brojni su domovinu napustili kao djeca, bježeći od rata, neki su se u inostranstvu rodili i odrasli, a veliki broj je i onih koji su diplome stekli u BiH, ali su zbog loše perspektive sreću potražili u inostranstvu.

u 10:35
garaza

Limene garaže iz BiH bit će postavljene širom Austrije

Limene garaže posljednjih godina su apsolutni hit, najbolje i najčešće rješenje za vlasnike automobila u našoj zemlji, ali i regionu.

u 14:36
majevica1

Na Majevici počinje izgradnja turističko-rekreacionog izletišta

Ministrica trgovine i turizma Suzana Gašić, u ime Vlade Republike Srpske, potpisala je Ugovor sa direktorom Green Hills iz Lopara Svetozarom Ostojićem, kojim se ustupa pravo svojine na zemljištu, radi izgradnje turističko-rekreaciono-izletničkog centra na Busiji, na planini Majevica.

u 18:52
kuce

Montažne kuće iz BiH idu po Evropi kao halva

Dok gotovo sve grane privrede bilježe gubitke, prodaja montažnih kuća u Bosni i Hercegovini cvjeta, a drvna industrija bilježi bolje rezultate nego prošle godine.

u 20:24