Na Majevici počinje izgradnja turističko-rekreacionog izletišta

majevica1

Ministrica trgovine i turizma Suzana Gašić, u ime Vlade Republike Srpske, potpisala je Ugovor sa direktorom Green Hills iz Lopara Svetozarom Ostojićem, kojim se ustupa pravo svojine na zemljištu, radi izgradnje turističko-rekreaciono-izletničkog centra na Busiji, na planini Majevica.

u 18:52
kuce

Montažne kuće iz BiH idu po Evropi kao halva

Dok gotovo sve grane privrede bilježe gubitke, prodaja montažnih kuća u Bosni i Hercegovini cvjeta, a drvna industrija bilježi bolje rezultate nego prošle godine.

u 20:24
vares

Arapi ponovo ulažu u BiH, Vareš će procvjetati

Općina Vareš, malo mjesto u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine (BiH), u narednih deset godina, dobit će luksuzni kompleks s hotelom, adrenalin-parkom vilama, biciklističkim stazama i drugim rekreacijskim objektima.

u 20:11
ciljuge

Živinice: Turci u fabrike baruta i dinamita ulažu 70 miliona KM

Za otprilike tri mjeseca trebale bi biti otklonjene sve administrativne barijere koje stoje na putu izgradnji fabrike namjenske industrije u Živinicama.

u 11:23
tov junadi

Poljoprivrednici najavljuju blokadu državnih institucija

Poljoprivrednici iz cijele BiH 25. februara blokiraće zgradu u kojoj se nalaze Vijeće ministara i Parlamentarna skupština BiH ukoliko do 15. februara Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH ne uvede prelevmane na svinjsko i goveđe meso.

u 15:34
gorazde 1

Nijemci investiraju i zapošljavaju 150 radnika

Njemačka kompanija TVC odlučila je investirati na području Goražda gdje planira proizvodnju medicinskih kreveta i funkcionalnog namještaja. Za početak je već uposlila 15 radnika, a proširenjem proizvodnje i izgradnjom vlastite fabrike na lokalitetu Industrijske zone u Vitkovićima do kraja godine planira zapošljavanje oko 150 radnika.

u 21:21
gea heal

Drugarice hobi pretvorile u dobar biznis

Tri Mostarke, Iris, Azra i Ružica još su jedan od primjera da mladost i dobra ideja stvaraju dobre priče i uspješan biznis.

u 21:08
tesla

Tesla prodao pola miliona električnih vozila

Jedan od najpoznatijih proizvođača električnih automobila kompanija Tesla u 2020. godini je prodala skoro pola miliona, tačnije 499.550 vozila, što je mnogo više nego što se očekivalo.

u 21:05
park

Đapo: "Ko je plaćao porez dobio je pomoć od države"

Povodom otvorenog pisma Udruženja hotelijera i restoratera BiH za "Avaz" je reagirala ministrica turizma i okoliša FBiH Edita Đapo.

u 18:40
tesanj poslovna zona

Tešanj prkosi krizi i pokazuje kako se bh.privreda razvija

Prema podacima Poreske uprave Federacije Bosne i Hercegovine (PUFBiH), na prostoru općine Tešanj u prvih 11 mjeseci ove godine evidentiran je ukupni promet preko fiskalnih uređaja od 1.280.203.487, 27 KM, što je najviše od 12 općina ili gradova u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK).

u 16:37