Je li kažnjivo ako vas vozač "zalije" dok šetate trotoarom?

Možda vam se dogodilo da prilikom šetnje, pored vas prođe automobil i vozač vas, svjesno ili nesvjesno, "zalije" vodom od glave do pete. Ako ne znate, taj čin je kažnjiv, ali trebate ga prijaviti. Kako? Koje su procedure, te da li se ovakve situacije u BiH zaista i prijavljuju?

u 15:55

Inspekcija otkrila 100 neprijavljenih radnika

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su 20. oktobra 2022. na širem području Federacije BiH izvršili 323 inspekcijska nadzora kojim su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju različite djelatnosti.

u 15:09

Tuzla povezana vozom s Kinom

Tuzla postaje prvi grad u Bosni i Hercegovini koji će imati direktnu željezničku konekciju na Novom putu svile.

u 15:33
disk zivinice

Živinice dobivaju fabriku od 20 miliona maraka

U poslovnoj zoni Ciljuge II u Živinicama u toku je izgradnja nove fabrike vrijedne preko 20 miliona konvertibilnih maraka.

u 15:41
automehanicar

Hrvati ponizili automehaničare iz BiH i Srbije, koliko vrijedi u Njemačkoj?

Jedan oglas je uzburkao duhove. Splićanka traži automehaničare, isključivo iz Bosne i Hercegovine i Srbije, a plaća koju nudi je prilično diskutabilna. Naime, ponudila je 5.000 kuna.

u 18:38
fuel

Hoće li biti ukinute akcize na gorivo?

Komisija za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma PSBiH podržala je inicijativu o privremenoj suspenziji carinskih stopa prilikom uvoza roba.

u 13:37

U BiH stižu radnici iz Bangladeša, Indije i Nepala

U Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme nedostaje radnika, osobito u određenim oblastima.

u 12:35

Rudarima povećane plate

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas je potpisan Kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva u Federaciji BiH.

u 15:59
sajam

Gračanica: Otvoren sajam obrta i poduzetništva

U Gračanici je danas otvoren 11. po redu Međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos – Expo 2022, koji je privukao 315 izlagača iz sedam država.

u 16:15
zg stanogradnja

Dokle će rasti cijene nekretnina?

Neizvjesno je i kako će rast kamatnih stopa utjecati na tržište nekretnina. U tom segmetru bilježi se veliki rast cijena, i do 35 posto. No taj rast nije rezultirao smanjenon potražnjom za stanovima. Naprotiv.

u 22:33