Hoće li biti on-line nastave u Tuzlanskom kantonu?

skola nema

Ministar obrazovanja i nauke u Vladi Tuzlanskog kantona, dr.sc. Elvis Baraković, danas se putem društvenih mreža oglasio po pitanju sve češće spominjane mogućnosti promjene trenutnog modela nastave u školama.

u 14:05
richmond park

Učenice iz Tuzla pronašle alternativni lijek za upalu pluća

Učenice četvrtog razreda Richmond Park Međunarodne srednje škole Tuzla, Azra Ibrahimagić i Adna Ibrahimović, su nedavno dobile zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju projekata pod imenom I2ASPO 2020 (INDONESIA INTERNATIONAL APPLIED SCIENCE PROJECT OLYMPIAD), koje se održava u Jakarti, u Indoneziji, pod pokroviteljstvom Udruženja mladih naučnika Indonezije IYSA (Indonesian Young Scientist Association).

u 08:17
nebojsa djuric

Bosanac riješio matematički problem star 40 godina

Nebojša Đurić, viši asistent matematike na AGGF-u Univerziteta u Banja Luci, riješio je matematički problem star preko 40 godina. Oblast pod nazivom Inverzni problem Sturm-Liouvilleovog tipa sa konstantnim kašnjenjem je posljednju deceniju u velikoj ekspanziji.

u 18:52
prvacici

Ove školske godine upisano 6.000 manje prvačića nego lani

U školskoj 2019/2020. godini u BiH je u 1.785 osnovnih škola upisano 274.034 učenika, što je manje za 5.984 učenika ili 2,1 posto u odnosu na prethodnu školsku godinu.

u 20:53
ucenici

Učenici do 4.razreda u TK dobivaju dio besplatnih udžbenika

Učenici do 4.razreda osnovne škola na području Tuzlanskog kantona, dobit će besplatno dio udžbenika koje finansira Vlada TK, dok će dio morati sami da sebi kupe.

u 16:15
brasnjic

Je li sve spremno za početak nastave u TK?

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju Ministarstva obrazovanja i nauke TK, o početku nastave u školskoj 2020/21. godini.

u 17:00
skola

Pomjeren početak školske godine u TK, na času do 15 učenika

Početak školske godine u Tuzlanskom kantonu neće početi 1.septembra nego sedam dana kasnije, tj.7.septembra.

u 19:18
brasnjicka

Ministrica najavila povratak učenika TK u školske klupe

Učenici osnovnih i srednjih škola u Tuzlanskom kantonu, u narednoj školskoj godini, vraćaju se u svoje klupe, potvrdila je za Faktor Fahreta Brašnjić, ministrica obrazovanja i nauke TK.

u 10:31
Orah ispit

Profesor drži ispit ispod oraha

Profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu Ivan Boričić zakazao je studentima ispit iz patologije – pod orahom.

u 15:37
zavarivac

Ovo su deficitarna zanimanja koja će Vlada TK stipendirati

Vlada TK je, na danas održanoj sjednici, dala saglasnost na Listu deficitarnih zanimanja na osnovu koje će se stipendirati učenici prvih razreda srednje škole na području Tuzlanskog kantona za školsku 2020/21. godinu.

u 18:03