Ovo je student koji ima sve desetke u indexu

bojan

Bojan Derajić (23) iz sela Branešci kod Čelinca postao je drugi student sa svim desetkama u indeksu šetodecenijskoj historiji banjalučkog Elektrotehničkog fakulteta (ETF) ove visokoškolske ustanove.

u 18:08
skola

Italija: Samo vakcinisani profesori mogu na nastavu

Mjesec dana do početka nove školske godine u Italijij, koja će prema odluci vlade početi sa učenicima u školskim klupama, gotovo 15 odsto nastavnog osoblja ili 217.000 profesora još nije vakcinisano,

u 10:17
osnovci

Nastavlja se smanjenje novoupisanih đaka u prve razrede

Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević saopćila je kako se u prethodnom osmogodišnjem razdoblju bilježi smanjenje broja upisanih učenika u prve razrede osnovnih škola u Bosni i Hercegovini.

u 10:40
skola nema

Hoće li biti on-line nastave u Tuzlanskom kantonu?

Ministar obrazovanja i nauke u Vladi Tuzlanskog kantona, dr.sc. Elvis Baraković, danas se putem društvenih mreža oglasio po pitanju sve češće spominjane mogućnosti promjene trenutnog modela nastave u školama.

u 14:05
richmond park

Učenice iz Tuzla pronašle alternativni lijek za upalu pluća

Učenice četvrtog razreda Richmond Park Međunarodne srednje škole Tuzla, Azra Ibrahimagić i Adna Ibrahimović, su nedavno dobile zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju projekata pod imenom I2ASPO 2020 (INDONESIA INTERNATIONAL APPLIED SCIENCE PROJECT OLYMPIAD), koje se održava u Jakarti, u Indoneziji, pod pokroviteljstvom Udruženja mladih naučnika Indonezije IYSA (Indonesian Young Scientist Association).

u 08:17
nebojsa djuric

Bosanac riješio matematički problem star 40 godina

Nebojša Đurić, viši asistent matematike na AGGF-u Univerziteta u Banja Luci, riješio je matematički problem star preko 40 godina. Oblast pod nazivom Inverzni problem Sturm-Liouvilleovog tipa sa konstantnim kašnjenjem je posljednju deceniju u velikoj ekspanziji.

u 18:52
prvacici

Ove školske godine upisano 6.000 manje prvačića nego lani

U školskoj 2019/2020. godini u BiH je u 1.785 osnovnih škola upisano 274.034 učenika, što je manje za 5.984 učenika ili 2,1 posto u odnosu na prethodnu školsku godinu.

u 20:53
ucenici

Učenici do 4.razreda u TK dobivaju dio besplatnih udžbenika

Učenici do 4.razreda osnovne škola na području Tuzlanskog kantona, dobit će besplatno dio udžbenika koje finansira Vlada TK, dok će dio morati sami da sebi kupe.

u 16:15
brasnjic

Je li sve spremno za početak nastave u TK?

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju Ministarstva obrazovanja i nauke TK, o početku nastave u školskoj 2020/21. godini.

u 17:00
skola

Pomjeren početak školske godine u TK, na času do 15 učenika

Početak školske godine u Tuzlanskom kantonu neće početi 1.septembra nego sedam dana kasnije, tj.7.septembra.

u 19:18