Promovisana knjiga Denisa Bećirovića

U Narodnom pozorištu Tuzla u subotu je održana promocija knjige ‘Teritorijalni ekspanzionizam Srbije prema Bosni i Hercegovini (1804–2020)’ autora prof. dr. Denisa Bećirovića.

u 13:23

Kako su u Srbiji i Hrvatskoj doživjeli uspjeh filma o genocidu u Srebrenici?

Bosanskohercegovački film Jasmile Žbanić "Quo vadis Aida" koji govori o genocidu u Srebrenici, proglašen je u Berlinu najboljim evropskim filmom.

u 12:35

Otišao je veliki Mustafa Nadarević

Musatafa Nadarević, poznati bh. glumac, preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini.

u 17:09

O Povelji Kulina bana se mora više učiti

Međunarodni centar za mir (IPC) organizirao je danas u Sarajevu obilježavanje 831. godišnjice od potpisivanja Povelje Kulina bana koja je upućena dubrovačkom knezu Krvašu i građanima Republike Dubrovnik 29. augusta 1189. godine.

u 18:28

Srebrenik: Za vikend počinje 43.OGUS

Vikend koji je pred nama obilježit će početak jedne od najvećih kulturnih manifestacija u Tuzlanskom kantonu, a riječ je o 43.OGUS-u (Otvoreni grad umjetnosti Srebrenik).

u 13:52
bajramska

Šta znači "Bajram Šerif Mubarek Olsun"?

Bajramska čestitka glasi "Bajram Šerif Mubarek Olsun".

u 11:25

Reisu-u-ulema pojasnio kako će se obaviti Bajram-namaz

Muslimani u nedjelju obilježavaju Bajram a iz Islamske zajednice je stiglo pojašnjenje na koji način će se obaviti molitva u džamijama zbog epidemiološke situacije.

u 19:47

Od srijede muslimani mogu opet na teravih-namaz

Islamska zajednica u BiH od srijede dopušta da muslimani osim dnevnih mogu u džamiju i na noćne namaze a s obzirom da je trenutno mjesec Ramazan, to znači da muslimani mogu na teravih-namaz.

u 16:03

Slovenija otvara džamije a Hrvatska od 8.maja

Od ponedjeljka 4.maja u Sloveniji će biti otvorene džamije za vjernike.

u 19:21

U petak nema džume, molitve da se obavljaju kod kuće

Na osnovu dosadašnjih instrukcija reisu-l-uleme i zaključka koje je na jučerašnjoj sjednici usvojilo Vijeće muftija, a u svjetlu najnovijih mjera i preporuka koje su jučer i sinoć proglasili nadležni državni i entitetski organi, reisu-l-ulema izdaje sljedeću instrukciju imamima i džematskim odborima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koja se ima primjenjivati na području teritorije Bosne i Hercegovine.

u 20:12