Facebook uvodi novitete korisnicima

fb

Facebook još uvijek pokušava otkriti kako popraviti News Feed i planira početi pitati korisnike o vrsti sadržaja koji žele vidjeti.

u 14:18
fb

Šta sve društvene mreže znaju o vama?

Analitičari koji se bave društvenim mrežama su analizirali podatke koje prikuplja TikTok i ustanovili da nema značajnih razlika u odnosu na ostale slične aplikacije.

u 16:00
fb

Facebook priprema velike promjene

U Facebooku razmišljaju o promjenama u News Feedu i načinu na koji se prikazuju informacije korisnicima te mreže. Trenutačno se korisnicima prvo prikazuje sadržaj koji je za njih odabrao algoritam i baziran je na njihovim interesima, povijesti surfanja i slično.

u 20:13

Viber uvodi novu funkciju

Jedna od vodećih aplikacija za razmjenu poruka na svijetu, danas je najavila globalno predstavljanje svoje najnoviije funkcije “My Notes” (“Moje bilješke”), saopštila je kompanija.

u 21:28

U BiH više mobilnih pretplatnika nego stanovnika

Broj pretplatnika mobilne mreže u Bosni i Hercegovini premašio je broj stanovnika, pokazuju zvanični podaci, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

u 18:49

Kinezi pustili najveću na svijetu 5G mrežu

Kineski operateri China Mobile, China Unicom i China Telecom danas su u rad pustili 5G mrežu.

u 20:14
FB

Facebook obrisao 2,2 milijarde lažnih profila

Društvena mreža Facebook oborila je rekord u prva tri mjeseca 2019. godine, tako što je obrisala oko 2,2 milijarde lažnih računa.

u 15:17
mobilni 1

Šta nam donosi 4G mreža?

Danas su uručene dozvole telekom operaterima za uvođenje 4G mreže, ali će građani na četvrtu generaciju mobilne mreže još sačekati, bar do 8. maja. Sarajevo je prvi grad koji će moći koristiti 4G plus mrežu. Provjerili smo zašto je BiH posljednja zemlja u Evropi, koja je dobila 4G mrežu, i šta će vam biti potrebno da biste svoje uređaje sa 3G prebacili na četvrtu generaciju.

u 18:54

Od aprila 4G mreža u BiH

Usluga 4G mreže koju će pružati BH Telecom bit će dostupna u svim većim gradovima u našoj zemlji već u toku aprila ove godine

u 14:01
fb

Facebook sprema veliku novost

Facebook planira povezati aplikacije za slanje poruka putem mreža Instagram, WhatsApp i Facebook Messenger.

u 14:46