Zašto je post dobar za zdravlje?

Osim jačanja duhovne komponente u životu čovjeka, post blagotovorno djeluje i na cjelokupno zdravlje. Psihološke koristi posta su brojne.

Radnica ukrala podatke o Fajzer vakcini
Fajzer je tužio dugogodišnju radnicu zbog navodne krađe "velikog broja" povjerljivih dokumenata, uključujući i one povezane sa vakcinom protiv korone.

Farmaceutska kuća testirala tablete za Covid-19
Farmaceutska kompanija Merck kaže da je njihova eksperimentalna pilula protiv COVID-19 smanjila hospitalizaciju i smrtnost za pola kod ljudi koji su nedavno zaraženi koronavirusom.

Zašto treba konzumirati aroniju?
Aronija je jedna od najzdravijih biljki koje bi svako trebao da uvrsti u svoj jelovnik.

Je li dovoljno samo hranom jačati imunitet?
Zdrav život počinje vrlo jednostavno – od onoga što jedemo. Treba vam stoga hrana za imunitet, a dobar i jak imunitet lako se izbori sa svim virusima i bakterijama koji ga napadaju.

Nakon završetka epidemije, kako jačati imunitet?
Podizanje imuniteta građana, posebno onih starijih od 65 godina, biće izuzetno važno kad se završi pandemija korona virusa, a jedan od najboljih načina da se imunitet ojača jesu rekreacija, brzo hodanje i trčanje, kaže osnivač Beogradskog trkačkog kluba Veroljub Zmijanjac.

Profesor Jašić savjetuje šta jesti za sehur a šta za iftar
Ovogodišnji mjesec ramazan specifičan je zbog činjenice da je u periodu pandemije koronavirusa koja nije zaobišla ni Bosnu i Hercegovinu. Stručnjaci navode da u borbi s opakim virusom veliku ulogu igra imunitet, pa se postavlja pitanje kako ga dodatno hranom ojačati u ovom periodu?

Zašto treba jesti mladi luk?
Mladi luk je veoma hranljiv i bogat vitaminima i mineralima, koji pomažu u prevenciji mnogobrojnih bolesti. On je idealno proljećno povrće, koje je dobar izvor vitamina A, K i C, dok od minerala sadrži dosta fosfora, kalijuma i kalcijuma.

Zašto koprivu treba uvrstiti u prehranu?
Svježa i mlada kopriva već može da se nađe u prirodi. U ljekovite svrhe koristi se i list i korijen. Biljka se nježno očisti od zemlje i potom se suši na sjenovitom mestu, na promahi, da što više sačuva prirodnu boju.

Mušmule imaju više ljekovitih dejstava
Nedovoljno je koristimo, iako žbunasta voćka sa braonkastim plodovima, mušmula, posjeduje snažno antiupalno dejstvo na cio organizam. I ne samo to.