Strogoća roditelja može biti štetna za mentalno zdravlje djece

Strogi roditelji mogli bi uzrokovati velike probleme s mentalnim zdravljem svoje djece, pokazuje studija.

u 10:21

Kako da smanjite stres i da se odmorite

Svi se danas borimo protiv stresa na razne načine, ali prema pisanju studija, boravak u prirodi može poboljšati zdravlje pa i smanjiti osjećaj stresa.

u 17:44

Zašto je post dobar za zdravlje?

Osim jačanja duhovne komponente u životu čovjeka, post blagotovorno djeluje i na cjelokupno zdravlje. Psihološke koristi posta su brojne.

u 11:23

Radnica ukrala podatke o Fajzer vakcini

Fajzer je tužio dugogodišnju radnicu zbog navodne krađe "velikog broja" povjerljivih dokumenata, uključujući i one povezane sa vakcinom protiv korone.

u 16:55
tablete

Farmaceutska kuća testirala tablete za Covid-19

Farmaceutska kompanija Merck kaže da je njihova eksperimentalna pilula protiv COVID-19 smanjila hospitalizaciju i smrtnost za pola kod ljudi koji su nedavno zaraženi koronavirusom.

u 16:51

Zašto treba konzumirati aroniju?

Aronija je jedna od najzdravijih biljki koje bi svako trebao da uvrsti u svoj jelovnik.

u 21:02

Je li dovoljno samo hranom jačati imunitet?

Zdrav život počinje vrlo jednostavno – od onoga što jedemo. Treba vam stoga hrana za imunitet, a dobar i jak imunitet lako se izbori sa svim virusima i bakterijama koji ga napadaju.

u 18:36

Nakon završetka epidemije, kako jačati imunitet?

Podizanje imuniteta građana, posebno onih starijih od 65 godina, biće izuzetno važno kad se završi pandemija korona virusa, a jedan od najboljih načina da se imunitet ojača jesu rekreacija, brzo hodanje i trčanje, kaže osnivač Beogradskog trkačkog kluba Veroljub Zmijanjac.

u 17:51

Profesor Jašić savjetuje šta jesti za sehur a šta za iftar

Ovogodišnji mjesec ramazan specifičan je zbog činjenice da je u periodu pandemije koronavirusa koja nije zaobišla ni Bosnu i Hercegovinu. Stručnjaci navode da u borbi s opakim virusom veliku ulogu igra imunitet, pa se postavlja pitanje kako ga dodatno hranom ojačati u ovom periodu?

u 11:37

Zašto treba jesti mladi luk?

Mladi luk je veoma hranljiv i bogat vitaminima i mineralima, koji pomažu u prevenciji mnogobrojnih bolesti. On je idealno proljećno povrće, koje je dobar izvor vitamina A, K i C, dok od minerala sadrži dosta fosfora, kalijuma i kalcijuma.

u 16:07