Farmaceutska kuća testirala tablete za Covid-19

tablete

Farmaceutska kompanija Merck kaže da je njihova eksperimentalna pilula protiv COVID-19 smanjila hospitalizaciju i smrtnost za pola kod ljudi koji su nedavno zaraženi koronavirusom.

u 16:51
aronija

Zašto treba konzumirati aroniju?

Aronija je jedna od najzdravijih biljki koje bi svako trebao da uvrsti u svoj jelovnik.

u 21:02
imunitet

Je li dovoljno samo hranom jačati imunitet?

Zdrav život počinje vrlo jednostavno – od onoga što jedemo. Treba vam stoga hrana za imunitet, a dobar i jak imunitet lako se izbori sa svim virusima i bakterijama koji ga napadaju.

u 18:36
trcanje

Nakon završetka epidemije, kako jačati imunitet?

Podizanje imuniteta građana, posebno onih starijih od 65 godina, biće izuzetno važno kad se završi pandemija korona virusa, a jedan od najboljih načina da se imunitet ojača jesu rekreacija, brzo hodanje i trčanje, kaže osnivač Beogradskog trkačkog kluba Veroljub Zmijanjac.

u 17:51
hrana iftar

Profesor Jašić savjetuje šta jesti za sehur a šta za iftar

Ovogodišnji mjesec ramazan specifičan je zbog činjenice da je u periodu pandemije koronavirusa koja nije zaobišla ni Bosnu i Hercegovinu. Stručnjaci navode da u borbi s opakim virusom veliku ulogu igra imunitet, pa se postavlja pitanje kako ga dodatno hranom ojačati u ovom periodu?

u 11:37
mladi luk

Zašto treba jesti mladi luk?

Mladi luk je veoma hranljiv i bogat vitaminima i mineralima, koji pomažu u prevenciji mnogobrojnih bolesti. On je idealno proljećno povrće, koje je dobar izvor vitamina A, K i C, dok od minerala sadrži dosta fosfora, kalijuma i kalcijuma.

u 16:07
kopriva

Zašto koprivu treba uvrstiti u prehranu?

Svježa i mlada kopriva već može da se nađe u prirodi. U ljekovite svrhe koristi se i list i korijen. Biljka se nježno očisti od zemlje i potom se suši na sjenovitom mestu, na promahi, da što više sačuva prirodnu boju.

u 20:58
musmula

Mušmule imaju više ljekovitih dejstava

Nedovoljno je koristimo, iako žbunasta voćka sa braonkastim plodovima, mušmula, posjeduje snažno antiupalno dejstvo na cio organizam. I ne samo to.

u 16:29
grozdje

Grožđe čisti krv, uklanja masnoću, usporava starenje...

Iako postoje brojne sorte, većina uživalaca zna za bijelo i crno grožđe.

u 21:31
kurkuma

Kurkuma ima brojne blagodati

Kurkuma se smatra prirodnim "čistačem organizma", a tajna njene ljekovitosti se krije upravo u žutonarandžastoj boji koja se zove kurkumin.

u 08:40