Učenicima dobre stipendije za upis određenih zanimanja

praksa

Učenika je sve manje, škola je sve više koje se zatvaraju i ovo je nešto što mora da zabrine one koji vode ovu državu.

u 07:48
praksa

Srednjoškolcima prevoz, topli obrok i naknada za praktičnu nastavu

Zbog ozbiljnog problema sa nedostatkom radne snage, učenicima u entitetu RS po prvi puta će biti plaćena praktična nastava.

u 13:54
livno

U ovoj igraonici djeca zajedno uče o islamu i katoličanstvu

Rad na crtežima, učenje pjesmica i recitacije naučenog, kao i sticanja znanja o prvim slovima, nazivima životinja i čemu one služe, te igra i zabava svakodnevne su aktivnosti u igraonici koja djeluje pri Medžlisu Islamske zajednice u Livnu.

u 19:53
medicinska

"Zovite Angelu, završili smo medicinsku školu"

Maturanti Srednje medicinske škole u Tuzli nakon što su završili srednje obrazovanje, poslali su poruku bh.političarima tako što su na majicama ispisali zanimljive natpise.

u 16:10
japan

Sad i Japanci žele bh.mladost

Vlada Japana najavljuje otvaranje konkursa za stipendije za četiri studijska programa studentima u BiH koji imaju želju da studiraju na univerzitetima u Japanu u sklopu MEXT programa stipendija (MEXT – Ministarstvo kulture, sporta, obrazovanja, tehnologije i nauke).

u 16:18
Pravni fakultet u Haagu

Studenti Pravnog fakulteta Zenica treći u svijetu

Studenti Pravnog fakulteta u Zenici postigli su historijski uspjeh na 26. Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot takmičenju (Međunarodno takmičenje iz trgovačke arbitraže) koje se održava u Beču.

u 14:14
sendvic

Nema takmičenja iz matematike jer nisu plaćeni sendviči

Kantonalno takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola s područja Srednjobosanskog kantona, koje je trebalo biti održano sutra, odgađa se zbog organizacijskog propusta, navode iz Ministarstva.

u 08:55
maturanti

Traže se kuhari, varioci, keramičari a mladi upisuju gimnaziju

Bliži se kraj školske godine za maturante, a pred učenicima i roditeljima je najveća dilema! Koju školu upisati, koji smjer izabrati?

u 08:20
depresija

Srednjoškolci izmislili aplikaciju za liječenje depresije

Ekipa srednjoškolaca iz Srebrenika, Konjica, Jablanice i Bugojna osvojili 1. mjesto na “Start Me Up” takmičenju u organizaciji Internacionalnog Burch univerziteta i Asocijacije srednjoškolaca u BiH kao tim “DepresijApp”

u 15:36
skola

Nema odgađanja, počinje drugo polugodište

U utorak 29.januara počinje drugo polugodište u školama Tuzlanskog kantona.

u 12:37