Studenti iz cijelog svijeta stižu u Tuzlu

tuzla 1

Ideja da "Njemački centar za robotiku u Tuzli" bude mjesto školovanja budućih svjetskih inžinjera robotike potekla je od Muamera Babajića, minhenskog poduzetnika.

u 18:54
konkursi

Otvaraju se konkursi u školama Tuzlanskog kantona

Više od 1.500 pozicija u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona je upražnjeno i počinje konkursna procedura.

u 18:37
nastavnici

Kako će se zbrinuti tehnološki višak u školama TK?

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona svake godine tokom jula i augusta vrši pripreme za početak nove školske godine. One podrazumijevaju i zbrinjavanje tehnološkog viška kojeg je, kako kažu u ovom ministarstvu, više nego lani.

u 20:41
Amina Djedovic

Amina Djedović predstavljat će BiH na Evropskom takmičenju

Osnovna škola "Rapatnica" iz Srebrenika u posljednjih nekoliko godina postala je prepoznatljiva po sjajnim rezultatima iz oblasti poznavanja saobraćaja.

u 15:57
uciteljica

Univerzitet u Tuzli: Samo jedan student upisao razrednu nastavu

Poučeni lošim isuksutvom starijih kolega, ove školske godine samo jedan student se upisao na Odsjeku za razrednu nastavu Univerziteta u Tuzli.

u 18:50
praksa

Učenicima dobre stipendije za upis određenih zanimanja

Učenika je sve manje, škola je sve više koje se zatvaraju i ovo je nešto što mora da zabrine one koji vode ovu državu.

u 07:48
praksa

Srednjoškolcima prevoz, topli obrok i naknada za praktičnu nastavu

Zbog ozbiljnog problema sa nedostatkom radne snage, učenicima u entitetu RS po prvi puta će biti plaćena praktična nastava.

u 13:54
livno

U ovoj igraonici djeca zajedno uče o islamu i katoličanstvu

Rad na crtežima, učenje pjesmica i recitacije naučenog, kao i sticanja znanja o prvim slovima, nazivima životinja i čemu one služe, te igra i zabava svakodnevne su aktivnosti u igraonici koja djeluje pri Medžlisu Islamske zajednice u Livnu.

u 19:53
medicinska

"Zovite Angelu, završili smo medicinsku školu"

Maturanti Srednje medicinske škole u Tuzli nakon što su završili srednje obrazovanje, poslali su poruku bh.političarima tako što su na majicama ispisali zanimljive natpise.

u 16:10
japan

Sad i Japanci žele bh.mladost

Vlada Japana najavljuje otvaranje konkursa za stipendije za četiri studijska programa studentima u BiH koji imaju želju da studiraju na univerzitetima u Japanu u sklopu MEXT programa stipendija (MEXT – Ministarstvo kulture, sporta, obrazovanja, tehnologije i nauke).

u 16:18