Prekvalifikacijom do boljeg posla i u 55.godini života

obrazovanje

Sve više nezaposlenih želi da promijeni zanimanje kako bi povećali šanse za dobijanje radnog mjesta pa se tako ljudi s fakultetskim diplomama i u pedestim godinama života prekvalifikuju i prilagođavaju situaciji.

u 08:23
abakus 1

Održan tradicionalni „Abakusov festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi“

Pred punom salom roditelja, rodbine, zvanica i gostiju velike scene Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, 17.6.2017. od 12h, održan je ovogodišnji „Abakusov festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi“ s ciljem slavljenja uspjeha, napredovanja i talenata djece, kao i uspješnog rada Privatne predškolske ustanove i ustanove za boravak djece školskog uzrasta „Abakus“ Zenica.

u 09:54
spr0

Nastavnicima potrebne stalne edukacije za bolje obrazovanje

Protekla dva vikenda (9. - 10. juni i 16. - 17. juni) u Sarajevu se održavao Seminar prosvjetnh radnika F BiH. Stručnom usavršavanju prisustvovalo je više od 50 prosvjetnih radnika iz Federacije BiH, koji su imali priliku slušati različite teme koje su danas veoma važne kada je obrazovanje u pitanju:

u 09:48
fojnica

U školi stipendija, nakon škole odmah posao

Dok idete u srednju školu dobijate stipendiju i znate već u kojoj firmi ćete dobiti posao. Zvuči pomalo čudno ali i to je moguće u BiH.

u 18:25
skola

Svake godine sve manje učenika, ostaju li profesori bez posla!?

Školsku 2016/17 godinu u Tuzlanskom kantonu osnovno i srednje obrazovanje pohađalo je 1.973 učenika manje u odnosu na prethodnu godinu.

u 09:50
prva sanska

Novac od ekskurzije dali za liječenje druga

Veliko drugarstvo i suosjećanje demonstrirali su učenici Prve sanske škole koji su novac namijenjen za ekskurziju donirali za liječenje svog školskog druga.

u 13:21
skola

Svake godine osam posto djece napusti školovanje

Svake školske godine 8% djece napusti školovanje u Bosni i Hercegovini.

u 10:56
arslan

Čistač ulica na korak do diplomiranog ekonomiste

Prije nekoliko mjeseci regionalnu javnost naprosto je osvojila priča Arslana Bajramoskog, čistača ulica iz Beograda, koji je uspio nadvladati sve predrasude i upisati fakultet kako bi poboljšao svoj životni standard.

u 11:38
nedim

Djevojčice i djevojke moraju više biti uključene u informacione tehnologije

U prostorijama Druge osnovne škole Srebrenik, obilježen je II po redu, Međunarodni dan djevojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama (IKT), Srebrenik 2017.

u 08:40
tarik

Srednjoškolcu iz Tuzle nagrada najboljeg poduzetnika Balkana

Ideja Tarika Jašarevića o proizvodu od recikliranog materijala bila je najbolji timski prijedlog na balkanskom sajmu poduzetništva održanom u Beogradu, gdje su se takmičili srednjoškolci iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

u 17:25