Traže profesora islamske vjeronauke, prednost borcima VRS

prijedor poljoprivredna skola

JU Poljoprivredno-prehrambena škola Prijedor raspisala je konkurs za upražnjeno radno mjesto profesora islamske vjeronauke. Konkurs kao i svaki drugi. Međutim...

u 16:11
vuckovci

Vučkovljani prijete bojkotom nastave

Na novoizgrađenoj školi u Vučkovcima kod Gradačca je osvanuo zanimljiv plakat.

u 18:30
udzbenici

Vlada TK: Besplatni udžbenici učenicima do trećeg razreda

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je budžet za 2020.godinu.

u 12:42
srednjoskolci praksa

Nijemci ulažu 50 miliona u obrazovanje mladih na Balkanu

U Privrednoj komori Crne Gore (PKCG) potpisan je Ugovor vrijedan 25,5 miliona eura između Njemačke razvojne banke KfW i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana, namijenjen finansiranju projekata iz oblasti srednjeg stručnog obrazovanja.

u 21:06
sveti sava skola

Dodikov Sud presudio: Bosanski jezik ide u školu Svetog Save

Vrhovni sud RS-a je donio presudu u kojoj je potpuno uvažio tužbu tužitelja i zahtjeve učenika i roditelja bošnjačke nacionalnosti Vrbanjci, Kotor Varoš, odnosno učenika koji su pohađali OŠ Sveti Sava u Kotor Varošu.

u 20:46
skola

Osnovci nam nepismeni, hitno potrebna reforma obrazovanja

Svaki drugi petnaestogodišnjak u BiH funkcionalno je nepismen, a BiH je među najgore rangiranim zemljama u regiji, pokazalo je PISA istraživanje. Ovi poražavajući rezultati sugeriraju da su reforme u obrazovnom sistemu BiH neophodne.

u 14:08
skola

Živinice: Učiteljica pravi učenicima zdrav doručak s čajem

S ciljem promocije zdrave ishrane i zdravog načina života kod djece potaknulo je učiteljicu Asmiru Musić iz Osnovne škole Gračanica u Živinicama, da uz podršku roditelja svojih učenika svaki radni dan na velikom odmoru organizuje čajanku i zdrav doručak za svoje učenike.

u 17:55
kenan suljic

Kenan Suljić, najbolji srednjoškolac u BiH ima poruku za mlade

Kenan Suljić je srednjoškolac koji svojim radom, trudom i optimizmom vraća vjeru da se u BiH može ostati i graditi bolje sutra.

u 17:44
djeca skola

Kćerke hodže i svećenika zajedno idu u školu

Omer Redžić, imam prijedorske Čaršijske džamije, objavio je na Facebooku fotografiju kćerke sa drugaricom, kćerkom pravoslavnog sveštenika.

u 15:50
strajk

Štrajk upozorenja u svim školama FBiH

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine (SSOiO FBiH) i Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH (SSVOONK BiH) održat će Generalni štrajk upozorenja u svim osnovnim i srednjim školama na području Federacije BiH u srijedu 11. septembra 2019. godine u periodu od 10:30 do 11:00 sati.

u 15:28