Kćerke hodže i svećenika zajedno idu u školu

djeca skola

Omer Redžić, imam prijedorske Čaršijske džamije, objavio je na Facebooku fotografiju kćerke sa drugaricom, kćerkom pravoslavnog sveštenika.

u 15:50
strajk

Štrajk upozorenja u svim školama FBiH

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine (SSOiO FBiH) i Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH (SSVOONK BiH) održat će Generalni štrajk upozorenja u svim osnovnim i srednjim školama na području Federacije BiH u srijedu 11. septembra 2019. godine u periodu od 10:30 do 11:00 sati.

u 15:28
braca crnjac

Zatvorena škola u kojoj su jedina dva učenika bila dva brata

Područna škola u Donjoj Britvici pored Širokog Brijega čiji su jedini učenici bili dvojica braće, Stipe i Franjo Crnjac od sutra će biti zatvorena.

u 11:36
skola

Počinje nastava u Tuzlanskom kantonu, prvacima besplatni udžbenici

Ljetni raspust za učenike je završen i ponovo će se čuti školsko zvono.

u 19:02
skola

Smanjenjem učenika u odjeljenjima spašavaju se radna mjesta nastavnika

Predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona Đevad Hadžić najavljuje kako će i za novu školsku godinu sav tehnološki višak u osnovnim i srednjim školama tog kantona biti zbrinut.

u 10:26
tuzla 1

Studenti iz cijelog svijeta stižu u Tuzlu

Ideja da "Njemački centar za robotiku u Tuzli" bude mjesto školovanja budućih svjetskih inžinjera robotike potekla je od Muamera Babajića, minhenskog poduzetnika.

u 18:54
konkursi

Otvaraju se konkursi u školama Tuzlanskog kantona

Više od 1.500 pozicija u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona je upražnjeno i počinje konkursna procedura.

u 18:37
nastavnici

Kako će se zbrinuti tehnološki višak u školama TK?

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona svake godine tokom jula i augusta vrši pripreme za početak nove školske godine. One podrazumijevaju i zbrinjavanje tehnološkog viška kojeg je, kako kažu u ovom ministarstvu, više nego lani.

u 20:41
Amina Djedovic

Amina Djedović predstavljat će BiH na Evropskom takmičenju

Osnovna škola "Rapatnica" iz Srebrenika u posljednjih nekoliko godina postala je prepoznatljiva po sjajnim rezultatima iz oblasti poznavanja saobraćaja.

u 15:57
uciteljica

Univerzitet u Tuzli: Samo jedan student upisao razrednu nastavu

Poučeni lošim isuksutvom starijih kolega, ove školske godine samo jedan student se upisao na Odsjeku za razrednu nastavu Univerziteta u Tuzli.

u 18:50