Kurkuma ima brojne blagodati

kurkuma

Kurkuma se smatra prirodnim "čistačem organizma", a tajna njene ljekovitosti se krije upravo u žutonarandžastoj boji koja se zove kurkumin.

u 08:40
smokvava

Smokve čine čudo za vaš organizam

Smokve su jedno od najzdravijih voća.

u 19:20
muskarci

Kakvi muškarci danas privlače žene?

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja Planet Fitnessa, koje je obuhvatilo 2217 sudionika, puniji muškarci puno su privlačniji od mišićavih, prenosi Daily Star portal.

u 08:10
tresnje

Trešnje za probavu, bolji rad jetre, srca...

Za ljekovitost trešnje znali su stari Rimljani. Galenus je preporučivao slatke trešnje protiv zatvora.

u 15:44
jagode

Zašto su sve dobre jagode?

Jagode su mirisno crveno voće, koje se prvi put spominjalo prije 2.000 godina. Osim što su izvrsnog okusa, jagode su izuzetno zdrave te mogu spriječiti nastanak raznih bolesti. Ukoliko niste alergični, nema razloga da ne počnete s konzumacijom ovog prekrasnog voća, koje je u ovo doba svježe i najzdravije.

u 15:52
Ramazan iftar

Kako post utiče na zdravlje čovjeka?

Studija Univerziteta Južna California (USC) je pokazala da post uzrokuje da tijelo počne proizvoditi nove bijele krvne ćelije.

u 11:41
hurme

Zašto trebate jesti hurme?

Datule ili hurme imaju širok spektar zdravstvenih dobrobiti, zbog kojih se smatraju najzdravijim voćem na Zemlji.

u 16:22
alkohol

Ovo je 5 razloga zašto trebate smanjiti ili prestati piti alkohol

Alkohol je jedan od vodećih uzročnika mnogih bolesti, ozljeda i smrtnih slučajeva - od pojave hroničnih i akutnih bolesti, do ozljeda i nesreća koje se pripisuju djelovanju alkohola. Unatoč poražavajućim podacima, mnogi i danas opravdavaju konzumaciju alkohola kao zdravu praksu.

u 19:24
mladi luk

Mladi luk za imunitet, srce, šećer, sprečava rak...

Mladi luk je jedna od najpopularnijih, ali i najzdravijih namirnica na svijetu. Ova vitaminska bomba čuva organizam od raznih bolesti i jača imunitet.

u 14:56
kikiriki

Kikiriki je dobar za srce

Kikiriki je dobar izvor proteina i ima visok sadržaj esencijalnih vitamina, minerala i biljnih jedinjenja. Oleinska kiselina koju sadrži može da smanji loš holesterol (LDL) i poveća dobar (HDL).

u 16:01