Patlidžan je prava riznica vitamina

patlidzan

Plavi patlidžan je riznica minerala i vitamina, zbog čega se o njegovoj ljekovitosti govorilo još prije 3.000 godina. Bogat je vitaminom C i kompleksom vitamina B, kalcijumom, kalijumom, gvožđem, fosforom...

u 14:45
caj od sipka

Čaj od šipka skida holesterol i visok pritisak

Čaj od šipka osim što osvježava i ima dobar ukus, donosi brojne blagodeti zdravlju.

u 14:22
kruske

Podižu imunitet i štite od raka

Kruška, sočno i slatko voće, idealna je namirnica za osobe izložene stresu i užurbanom stilu života.

u 11:25
jaje

Jaje jača potenciju

Koliko će neko biti dobar ljubavnik umnogome zavisi i od svakodnevnog jelovnika.

u 20:28
celije raka

Imuni sistem će u budućnosti sam ubijati ćelije raka

Naučnici su otkrili novu vrstu terapije koja omogućava da tijelo uništi sve kancerogene ćelije, a da pritom organizam ostane neoštećen.

u 11:33
trcanje

Trčanje vas spašava od moždanog, dobro je za srce, kosti...

Trčanjem se smanjuju simptomi alergije i do 70 odsto, pokazalo je istraživanje britanskih naučnika. Stručnjaci su zaključili da je to zato što kardio-vježbe, što džogiranje svakako jeste, umiruju proteine u nozdrvama.

u 11:19
sljive

Šljive imaju najjači andioksidans, snižavaju holesterol

Šljiva se nalaze na vrhu liste najjačih antioksidanasa, barem kada je riječ o voću.

u 08:39
kafa

Ne pretjerujte s kafom

Umjereno konzumiranje kafe ima višestruko pozitivno dejstvo na zdravlje.

u 12:36
suhe sljive

Dobre su suhe, ali svježe su još bolje

Iako se šljive masovno koriste za džem, suše se ili se od njih peče rakija, najbolje je da se jedu svježe jer imaju najjača antioksidativna svojstva među voćem.

u 11:04
blitva

Blitva za srce, oči, kosti, mozak...

Blitva ima višestruko pozitivno dejstvo na naše zdravlje a ako do sada niste imali ovu zelenkastu bilju u vašem jelovniku, obavezno je uvrstite.

u 17:00