Austrija: Bosanca usmrtio kamen

policija

U austrijskoj regiji Leoben u Štajerskoj danas oko 12.30 časova dogodila se nesreća u kojoj je poginuo 47-godišnji državljanin BiH, objavila je policija Štajerske.


u 11:02
caroll

Na lotu osvojio 22 miliona KM, danas radi kao drvosječa (video)

Britanac Michael Carroll 2002. godine na lotu je dobio gotovo 10 miliona funti, odnosno više od 22 miliona KM, te mu je dobitak potpuno promijenio život.

u 10:18
minhen

Bosanac napravio haos na autoputu u Njemačkoj

Tridesetčetvorogodišnji državljanin BiH i njegov dvije godine mlađi suvozač povrijeđeni su u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u subotu na njemačkom autoputu A8.

u 18:42
nesreca

Bosanac poginuo u Austriji

Državljanin Bosne i hercegovine (42) poginuo je sinoć u 20:50 sati u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu u austrijskom Tirolu.

u 14:46
njemacka policija

Četiri Bosanca u Njemačkoj i Belgiji ukrala više od 50 mašina

Njemačka policija uhapsila je na autoputu kod Aachena četiri muškarca iz BiH zbog teške krađe alata i visokokvalitetne poljoprivredne mehanizacije.

u 15:25
cirih

Bosanac u Švici uhapšen, zaposlio zemljaka na crno

Kantonalna policija Ciriha, uz podršku Kancelarije za privredu i rad kantona Cirih, u četvrtak ujutro izvršila je inspekciju nekoliko gradilišta u okrugu Horgen i tom prilikom uhapsila trojicu muškarca zbog kršenja Zakona o imigraciji.

u 21:51
samospaljivanje

Austrija: Bosancu 20 godina robije zbog pokušaja spaljivanja

Državljanin Bosne i Hercegovine (55) osuđen je danas u austrijskom Loebenu na 20 godina zatvora zbog pokušaja ubistva jednog bračnog para na proljeće ove godine. Bh. državljanin radio je na imanju ovog para.

u 17:55
armin

U Beču nestao Armin Šabić porijeklom iz BiH

Armin Šabić (19), porijeklom iz BiH, nestao je 23. jula oko 18 sati u Badenu kod Beča u Austriji. Posljednji put je viđen kada se vratio kući s posla, uzeo automobil i odvezao u nepoznatom smjeru.

u 18:30
skola

Izujedala učiteljicu!

Početak školske godine za đake prvake počeo je u Njemačkoj incidentom, čiji je glavni učesnik sedmogodišnja djevojčica.

u 18:50
munara

Voda se povukla, izronila munara

Smanjenjem nivoa vode u vještačkom jezeru u istočnoj turskoj prvinciji Agri "izronilo" je nekadašnje selo Bascavus, potpoljeno gradnjom brane devedestih godina.

u 16:29