Porodica iz BiH u svom restoranu hrani gladne Amerikance

porodica alic

Richmond Virginija. Vlasnici restorana pod nazivom "Bosna Market and Deli" na ulazna vrata okačili su poruku koja je postala hit na društvenim mrežama u SAD-u.

u 18:54
njemacka

Njemačka protjeruje blizance iz BiH

Dvadesetšestogodišnjih blizanaca porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koji su zbog sumnje da pripremaju teroristički napad uhapšeni u Njemačkoj krajem jula, biće deportovani u BiH javljaju njemački mediji.

u 10:33
hau

Napustili posao, sada putuju po svijetu i zarađuju

Kach (Keš) (29) i Johnatan (Džonatan) (32) Hau sreli su se na Laosu 2013. godine. Oboje su neposredno prije toga napustili poslove na kojima su radili, Keš na Filipinima, Džonatan u Velikoj Britaniji, odlučni da putuju sve vrijeme.

u 11:13
njemacka

"Zašto sam odlučio da se vratim iz Njemačke?"

Vid Banić, školovani drvoprerađivački tehničar iz Virovitice, poput mnogih je iz Hrvatske trbuhom za kruhom otišao u inozemstvo, tačnije u Njemačku. Iako je očekivao med i mlijeka, na kraju je uslijedilo razočarenje.

u 11:06
baustelle

Bosanac uzimao robu od Austrijanaca a nije plaćao račune

Austrijsko državno tužilaštvo podnijelo je krivičnu prijavu protiv 51-godišnjeg državljanina BiH zbog finansijske štete nanesene firmi iz Austrije u iznosu od 113.862 eura!

u 10:46
keks

Nijemac priznao da nam je "uvaljivao" keks lošijeg kvaliteta

Čitav niz proizvođača radi lošije proizvode za istočnoevropske zemlje. Ta spoznaja je konačno stigla i do zapadnih medija. Njemački proizvođač Bahlsen je sada objavio: ubuduće će postojati samo jedan, “evropski” keks.

u 17:05
milorad t

Bosanac tužio Google i Yahoo i dobio ogroman novac

Milorad Trkulja, državljanin Australije porijeklom iz BiH, materijalno je sebe osigurao možda i do kraja života, a sve to zahvaljujući tužbama, najviše onim protiv velikih kompanija. On je naime, dobio spor protiv Googlea i Yahooa, a odštete su mu isplaćivali i neki drugi, poput sveštenih osoba.

u 19:15
hamb 1

"Ovdje u Hamburgu je nešto slično kao u Tuzli 2014."

U demonstracijama u Hamburgu koje traju nekoliko dana povrijeđeno je više od 200 policajaca a stotinjak demonstranata je privedeno i uhapšeno.

u 09:29
iftar

Na iftaru u Beču 2.000 ljudi, gosti bili i predstavnici kršćanske crkve

Omladina džemata Bosna iz Beča i džematski odbor jučer su u neposrednoj blizini džematskog mesdžida u 16. bečkom kotaru organizovali iftar na otvorenom. Iftaru je prisustvovalo oko 2.000 ljudi, među kojima su bili džematlije, prijatelji, komšije i prolaznici.

u 10:14
ramadan

U ovoj zemlji je od iftara do sehura samo dva sata

Blizu 1.500 muslimana na Islandu tokom ramazanskih dana najduže poste, skoro 22 sata se suzdržavaju od pića i jela kako bi izvršili jednu od pet osnovnih islamskih zadaća, javlja Anadolu Agency (AA).

u 11:57