Njemačka: Panika među Bosancima, hapšenje zbog rada na crno

baustela

Više od 250 carinskih službenika pretražilo je u četvrtak 17 kuća i ureda na području Rajne-Majne, Baden-Virtemberga i Sjeverne Rajne-Vestfalije.

u 15:01
orban

Za brak zajam od 36.000 eura, otpis duga nakon rođenja trećeg djeteta

Orbanove mjere za poticanje demografskog rasta: Žene mlađe od 40 godina koje sklope prvi brak mogu dobiti zajam od 10 milijuna forinta (36.000 eura), rekao je Orban. Trećina zajma bit će oproštena kada se rodi drugo dijete, a čitav otpisan nakon rođenja trećeg.

u 12:54
loto 1

Dobila na lotu pa završila u policiji

Umjesto velike proslave i sreće, Kanađanku kojoj se osmjehnuo loto dobitak, dočekao je sasvim drugačiji scenarij.

u 10:09
policija

Njemačka: Bosanac se s Mercedesom zabio u kamion za čišćenje snijega

U noći sa nedjelje na ponedjeljak na njemačkom autoputu A8 desila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali kamion za čišćenje snijega i dostavni Mercedes Sprinter.

u 13:09
voz njemacka

Anđelka i Mandu iz Donje Skakave pregazio voz u Njemačkoj

U subotu navečer u Reutlingenu poginuo je bračni par porijeklom iz Bosanske Posavine.

u 15:24
dan drzavnosti

Kanadski grad čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Hamilton je jedinstven grad u svijetu koji obilježava najznačajnije datume bosanskohercegovačke kulture sjećanja kao što su 11. juli, sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici i 31. maj, Svjetski dan bijelih traka. Osim toga Hamilton obilježava i najvažnije bosanskohercegovačke državne praznike, 1. mart Dan nezavisnosti i 25. novembar Dan državnosti.

u 10:08
njemacka policija

Njemačka policija s helikopterom hapsila Bosanca

Jedinica specijalne njemačke policije (SEK) iz Berlina uhapsila je 35-godišnjaka iz Bosne i Hercegovine u Klein Kreutz, naselju u blizini Brandenburga. Bosanca su smatrali opasnim, a bio je i naoružan.

u 19:40
pozar

Njemačka: Bosanac optužen za eksploziju u fabrici (video)

Dvije godine nakon strašne eksplozije koja je odnijela pet ljudskih života, Okružni sud Frankenthal (Njemačka) otvorio je postupak.

u 19:52
nesreca

Švicarska: Bosanac pijan izazvao nesreću pa pobjegao s lica mjesta

Kantonalna policija u Švajcarskom Argau uputila je nadležnom javnom tužiocu dokaze protiv 19-godišnjeg državljanina BiH koji je u subotu naveče izazvao saobraćajnu nesreću.

u 14:12
baustela

Njemačka: Policija na gradilištu zatekla 10 radnika iz BiH bez radnih dozvola

Tokom rutinske inspekcije na glavnom gradilištu u gradskom području Münchena, carinski službenici pronašli su 10 ilegalnih radnika.

u 17:45