Bosanci iznajmljivali auta u Austriji pa ih prodavali po Srbiji

sudjenje austrija

Sud u Donjoj Austriji u četvrtak je izrekao kazne dvojici državljana BiH koji su optuženi za krađu vozila.

u 13:24
polizei

Razbijena međunarodna krimininalna grupa, vođa iz BiH

Četrnaest osoba uhapšeno je u Španiji, a dvije u Bugarskoj, u međunarodnoj policijskoj akciji, zbog sumnje da su počinili niz provala i da su učestvovali u trgovini drogom, saopšteno je iz španske policije.

u 17:45
racija

Otac i sin iz BiH uhapšeni u raciji njemačke policije zbog rada na crno

Blizu 1000 policajaca i carinika, uključujući specijalne policijske jedinice SEK, učestvovalo je u velikoj raciji kodnog imena “Midas” koja se u četvrtak odvijala diljem Njemačke.

u 10:13
baustela

Njemačka policija češlja bauštele gdje hapsi radnike iz ex Jugoslavije

Oko 1.000 policajaca i carinika, uključujući specijalne policijske jedinice SEK, učestvovalo je u velikoj raciji kodnog imena 'Midas' koja se u četvrtak odvijala diljem Njemačke.

u 07:46
stefan

Šveđanin pojasnio koliko su muslimani opasni

Švedski svećenik i predsjednik jedne od regija pri Švedskoj crkvenoj uniji Stefan Lindquist napisao je članak u kojem se dotakao muslimana koji žive u njegovoj zemlji. Neobično napisan članak je za kratko vrijeme preplavio društvene mreže, ali i medije u ovoj zemji.

u 17:51
baustela

U Italiji poginuo radnik porijeklom iz BiH

U talijanskom gradu La Spezia poginuo je 56-godišnji Dragan Zekić, porijeklom iz BiH.

u 14:20
porodica

Nova pravila za spajanje porodice u Njemačkoj

Kabinet njemačkog kancelara Angele Merkel usvojio je nova pravila kojima će migrantima biti omogućeno da predaju zahtjev da im se pridruže članovi porodice, prenijeli su njemački mediji.

u 13:59
njemacka

Njemačka vraća 3.500 državljana BiH

Njemačka će deportovati 3.500 državljana BiH koji u toj zemlji borave nelegalno, a iz Italije će iz istog razloga biti vraćeni Romi čiji broj još nije poznat.

u 10:54
banka

Austrija: Bosanac pljačku banke pravdao lošom finansijskom situacijom

Dvadesetpetogodišnji državljanin BiH, nastanjen u Austriji, maskiran i naoružan teleskopskom palicom, opljačkao je poslovnicu Raiffeisen banke u Kronstorfu, ali je plijen uspio zadržati svega četiri sata, pošto je nakon bjekstva pronađen i uhapšen.

u 08:56
sultan

Susret najvišeg muškarca i najniže žene na svijetu (foto)

Sultan Kösen (35) sa 251 cm iz Turske najviši je čovjek na svijetu a Indijku Jyoti Amge (24) sa 64 cm najniža je žena na svijetu.

u 15:45