Vratili se iz Norveške i pokrenuli vlastiti biznis

denisa

U vrijeme kada je teško doći do stalnog zaposlenja, za pohvalu je svaka inicijativa ljudi koji uspijevaju osmisliti način da zarade, žive od vlastitog rada i uzdržavaju porodicu.Primjer su supružnici Denisa i Samir Mešan iz Bugojna koji su se, nakon višegodišnjeg boravka u inostranstvu, vratili u svoj grad i počeli baviti pekarstvom.

u 13:42
prevent

BiH najviše izvozi sjedala i to u Njemačku, Španiju i Tursku

Bosna i Hercegovina je u devet mjeseci ove godine ostvarila izvoz u vrijednosti osam milijardi i 95 miliona KM, što je za 17,9 posto više nego u istom periodu prošle godine, dok je uvoz iznosio 13 milijardi i 306 miliona KM, što je više za 12,6 posto.

u 16:13
plata

Radnici odlaze iz BiH jer su nedovoljno plaćeni

Prosječna neto plata u BiH u septembru 2017., posljednjem mjesecu za koji su objavljeni podaci, bila je 844 maraka, oko 432 eura. Od decembra 2009. godine kada je neto plata u našoj zemlji prvi put prešla 800 maraka, i iznosila 802 marke, za osam godina porasla je za samo 42 marake.

u 14:50
izvoz

Gdje Bosna i Hercegovina najviše izvozi?

U periodu od januara do septembra ove godine, Bosna i Hercegovina je povećala izvoz za 17,94 posto i iznosio je 8,09 milijardi KM.

u 14:22
porez

Poslodavci nezadovoljni novim prijedlogom poreza na dohodak i dobit

Predstavnici pet udruženja poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine, čiji članovi čine oko 60 posto ukupne privrede u FBiH, izrazili su danas nezadovoljstvo novim zakonskim rješenjima o porezu na dohodak i dobit te doprinosima.

u 15:05
zavod

Onaj ko ne bude tražio posla, bit će "skinut" sa Biroa za zapošljavanje

Vlada entiteta RS-a je na prijedlog poslodavaca, donijela odluku da će od iduće godine nezaposleni koji ne traže posao pravo na zdravstveno osiguranje ostvariti isključivo preko Zavoda zdravstvenog osiguranja i neće više biti prijavljeni na Zavod za zapošljavanje.

u 12:19
piletina

Imamo najmanje deset firmi koje mogu izvoziti piletinu u EU

Bosna i Hercegovina ima najmanje deset kompanija koje mogu izvoziti pileće meso u Evropsku uniju, kazao je ministar trgovine Mirko Šarović.

u 10:24
poljoprivreda doca

Poljoprivrednicima nema para jer Dodik neće državno ministarstvo

Stotine miliona eura namijenje poljoprivrednicima u BiH stoje nesikorišteni jer BiH nema državno ministarstvo poljoprivrede!

u 20:17
livanjski sir

Sir iz BiH dobio pet svjetskih nagrada

Na World Cheese Awardsu koje se održalo u Londonu, Farmersko blago, sir iz Bosne i Hercegovine je došao do čak pet nagrada u konkurenciji od preko 3.500 sireva iz cijelog svijeta.

u 15:28
obrtnici

Vlada TK "pogurala" 25 obrtnika sa 30.000 KM

Vlada Tuzlanskog kantona podijelila je 30.000 KM za 25 obrtnika sa područja ovog kantona.

u 17:44