U RS-u počinju s radom prodaja stovarišta, bijele tehnike, vodo i elektro materijala

stovarista

U entitetu Republika Srpska sve više djelatnosti počinje s radom.

u 15:35
benzinske

Hoće li neko reagovati na bezobrazluk naftaša?

Iako cijene nafte na svjetskom tržištu drastično padaju, u BiH su cijene neprimjetno smanjene, što izaziva pravi bijes kod građana.

u 21:16
fadil

Novalić predstavio plan za spas ekonomije

Premijer Federacije BiH predstavio je danas javnosti Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, koji je danas usvojen na sjednici Vlade FBiH u Sarajevu.

u 16:00
gorivo

Konačno nešto jeftinije gorivo

Iako sedmicama na svjetskom tržištu padaju cijene goriva, na benzinskim pumpama u FBiH konačno bi trebale da nešto pojeftine.

u 16:02
fadilnovalic

Novalić najavio pomoć privredi od milijardu maraka

Premijer Vlade FBiH Fadil Novalić najavio je pomoć državi privredi kako bi se ublažile posljedice koje je izazavala epidemiološka situacija.

u 15:51
poljoprivreda

Radnici ostaju bez posla, privrednici predlažu a političari nijemo gledaju

Iako gotovo sve države kako u regionu tako i u svijetu koje su pogođene korona virusom imaju spremne mjere za ublažavanje posljedica prema privredi, u BiH to još nije slučaj.

u 15:25
Kanfanar proizvodnja

Zašto država mora osloboditi privrednike tri mjeseca doprinosa?

Faruk Hadžić ekonomski analitičar pojašnjava, zbog čega je bolje da entiteti oslobode, a ne odgode, naplatu doprinosa za firme koje su direktno pogođene zbog koronavirusa, nego da puste da sve propadne?

u 12:29
privreda

Privrednici TK predložili mjere za spas privrede

Privrednici sa područja TK predložili su hitne mjere Vladi FBiH s ciljem zadržavanja privredne aktivnosti i očuvanja radnih mjesta.

u 17:51
Industrijska proizvodnja

Ima li vlast sluha i načina da spasi privredu?

Krizni štab privrednika Federacije BiH inicirao je zahtjev prema Vlada bh. entiteta FBiH, da hitno, za kompletno vrijeme trajanja proglašenog stanja nesreće, donese prateće mjere i odluke o krucijalnim ekonomskim pitanjima za opstanak brojnih privrednih subjekata, koje se u prvom redu odnose na regulisanje plaća, direktnih poreza i doprinosa svih privrednih društava.

u 16:20
benko

Fabrika namještaja "Benko" proizvodi besplatne maske

Fabrika namještaja "Benko" iz Srebrenika obustavila je proizvodnju namještaja i stavila se u službu građana gdje su započeli sa proizvodnjom zaštitne opreme u ovoj vanrednoj situaciji.

u 20:27