Ovo su najtraženija zanimanja u BiH

konobar

Agencija za rad i zapošljavanje BiH objavila je detaljne podatke o zanimanjima koja su bila najviše tražena u prošloj godini, kao i podatke koja su to zanimanja s najvećim brojem nezaposlenih osoba po kantonima, u RS-u i Brčko distriktu.

u 13:48
fabrika

Živinice: Nova fabrika, posao za 80 radnika

U poslovnoj zoni Ciljuge 2 u Živinicama jučer je otvorena nova fabrika austrijske firme "Elsta Mosdorfer", koja je, pored postojećih radnih mjesta, otvorila još 80 novih za lokalno stanovništvo. Ova firma sada broji 150 uposlenika.

u 15:36
poslovna zona

Prodali 11 parcela firmama za proizvodne pogone

Kao i mnoga druga mjesta u Bosni i Hercegovini, i Zenica se suočava sa nezaposlenošću i odlaskom radne snage. Ubrzo po okončanju rata u BiH, Zenica se suočila sa velikom nezaposlenošću uslijed propasti željezare. Brojni radnici morali su se snalaziti, radeći u Vitezu, Sarajevu i drugim mjestima.

u 11:29
tekstil

Proizvode majice za "Beneton", uskoro posao za još 50 žena

Firma “Seven pul” u vlasništvu italijanskih investitora, prije dva mjeseca otvorila je pogon u Hasama kod Bijeljine. Zapošljavaju 50 radnika, uglavnom žena, a bave se proizvodnjom majica za “Beneton Olimpias”.

u 18:23
varioci

Koja su najtraženija zanimanja, a kojih je naviše na birou?

Vrijeme je kada srednjoškolci donose odluke šta upisati ovoga ljeta.

u 16:30
frankfurt

Radnici iz BiH grade najveću zgradu u Njemačkoj (video)

Zbog povećanja obima posla i novog ugovora vezanog uz projekt "Grand Tower Frankfurt" firma "Poltec d.o.o." traži 50 radnika u Bosni i Hercegovini.

u 19:28
trgovci

Šta ako trgovci i dalje rade nedjeljom i praznikom?

Danas tačno u podne počeo je online protest „Slobodni za praznike!“ kojeg organizira Sindikat trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine.

u 18:46
plate

Gdje su najveće a gdje najmanje plaće u BiH?

Troškovi života u BiH rastu iz godine u godinu.

u 08:32
aida

Novi Zakon o stečaju ne primjenjuje se samo u TK

Novi Zakon o stečaju ne primjenjuju se samo u Tuzlanskom kantonu, kazali su danas članovi Sindikata solidarnosti.

u 14:42
farma

Srnice kod Gradačca: Peradari iznad standarda EU

U Srnicama kod Gradačca nalaze se inkubatorska stanica i farme roditeljskih jata teške linije kompanije "Poljovet" d.o.o., koje su danas primjer održivosti ruralnog razvoja i zaokruženog ciklusa proizvodnje.

u 14:16