Bosanska jaja mogu u Evropsku uniju, Bosanci će još da čekaju

jaja

Bosni i Hercegovini odobren je izvoz jaja za preradu na tržište Evropske unije.

u 13:50
neum stolac

Pogledajte kako izgleda nova cesta Stolac-Neum (video)

Saobraćajnica na dionici Oštrovac-Broćanac je završena i puštena za saobraćaj. Radi se o dionici magistalne ceste M17.3 Stolac - Neum čija se izgradnja odvija punim intenzitetom.

u 14:25
muska voda

"Muška voda" ima novog vlasnika

"Muška voda" prodana je firmi iz Sarajeva "Parkking" za oko 1.500.000 KM - izjavio je ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić.

u 13:53
baustela

Firme iz BiH grade studentski dom u Njemačkoj

Predstavnici kompanija „Čekić“ d.o.o. iz Gradiške i „Zrnić Mont“ iz Laktaša potpisali su u Frankfurtu sporazum o Saradnji sa njemačkom građevinskom firmom „Alpha Projektmanagement“ UG iz Frankfurta, kojim su definisali prava i obaveze u budućem dugogodišnjem partnerskom odnosu.

u 09:58
free

Freelanceri platili državi blizu milion maraka poreza

Prema obrađenim podacima koje su dostavili kantonalni porezni uredi, do sada je 212 osoba ostvarilo prihode iz inozemstva, izvršilo uplatu poreznih obaveza u iznosu od 909.177 KM, potvrđeno je za Klix.ba u Poreznoj upravi Federacije BiH.

u 13:39
biznis

Kako mladi u BiH dolaze na ideju o biznisu?

Damir Bajraktarević je mladi poduzetnik iz Sarajeva koji je odlučio da pokrene svoj biznis izrade sunčanih naočala sa drvenim okvirom. Firmu Dawood osnovao je 2016. godine kao obrtničku radnju za proizvodnju visokokvalitetnih ručno izrađenih drvenih naočala.

u 16:58
plantaze

Dnevnice i do 70 KM, smještaj i hrana

Crnogorska državna kompanija "13. jul – Plantaže“, koja je jedan od najvećih i najznačajnijih proizvođača grožđa i vina u jugoistočnoj Evropi, i ove godine, kao i prethodnih, susreće se sa problemom nedostatka radne snage.

u 14:59
hik

Bosanci nagovorili Nijemce da otvore proizvodnju u njihovom rodnim krajevima

U posljednje dvije godine, zahvaljujući nekoliko poduzetničkih inicijativa, ali i proaktivnom radu lokalnih zajednica, Prijedor i Sanski Most su postali prepoznatljivi po ulaganju bosanskohercegovačke dijaspore u razvoj, pokretanje pogona i stvaranje novih radnih mjesta.

u 16:19
ronaldo

Firma iz BiH opremila Ronaldovu jahtu

Salon namještaja “Bellini” iz Livna svojim garniturama iz nove kolekcije opremio je superluksuznu jahtu imena “Africa 1” na kojoj ljetuje Cristiano Ronaldo sa svojom porodicom.

u 13:54
arcelor prijedor

Štrajk zbog najave otpuštanja 300 radnika

Zbog najave da će bez posla ostati 300 radnika, danas su uposlenici prijedorskog Arcelor Mittala održali jednosatni štrajk upozorenja.

u 15:21