Ovih 10 firmi plaća najviše PDV-a u Bosni i Hercegovini

UIO

Deset firmi iz Bosne i Hercegovine uplatilo je ukupno 388 miliona KM poreza na dodanu vrijednost u prvih šest mjeseci 2017. godine. To su ujedno i firme koje su u prvoj polovici 2017. godine izvršile najveće uplate PDV-a u BiH.

u 13:05
privatizacija

Mijenja se zakon o privatizaciji preduzeća

Ekonomsko socijalno vijeće za teritoriju FBiH prihvatilo je inicijativu Udruženja poslodavaca FBiH za izmjenu zakona o privatizaciji preduzeća, te predložilo da u saradnji s nadležnim ministarstvom dodatno definiraju inicijativu i ponovo je dostave ESV-u.

u 11:18
obrti u tk

Sredstva za razvoj poduzetništva idu u Gradačac i Kalesiju

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je prvog avgusta objavilo potencijalnu rang listu korisnika u okviru Javnog konkursa za odabir korisnika grant šeme „Jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća za 2017.godinu. U okviru liste predloženo je i šest preduzeća sa područja TK a iznosi i konačan broj korisnika biće poznati po objavljivanju konačne liste.

u 11:45
foto B2B BiH

Vrijeme je za nove poslovne trendove

Klasična komunikacija i pristup kupcima i klijentima postali su prošlost! Podrškom najvećih bh. kompanija B2B BiH predvodi bh. firme ka njihovoj digitalnoj poslovnoj budućnosti.

u 11:07
voce

Srbija već uzvratila Hrvatskoj, šta mi čekamo!?

Srbija je od jučer, pored voća i povrća, rigoroznim kontrolama podvrgnula i sve druge proizvode iz Hrvatske, zbog čega ih neće biti na tržištu u sljedećih 30 dana, koliko traje ta procedura.

u 11:43
roboti

S pravom se bojite da će vam roboti preuzeti posao

Ako ste zabrinuti da bi robot uskoro mogao preuzeti vaše radno mjesto, razloga za brigu itekako imate.

u 11:31
piletina

Piletina iz BiH uskoro na EU policama

U ponedjeljak će održati ministarski sastanak povodom izrečenih mjera Hrvatske za uvoz voća i povrća iz trećih zemalja.

u 11:19
plata

Gdje su najveće a gdje najmanje plaće u regionu?

Najveća prosječna plaća isplaćena u regiji bila je prema podacima za maj u Republici Sloveniji i iznosila je 1.050,78 eura, dok je najmanja bila u Makedoniji i iznosila je svega 372,55 eura (22.889 denara), pokazuje analiza Anadolu Agency (AA).

u 11:05
sarajevo

Kako podstaknuti bh.dijasporu u Švicarskoj da ulaže u BiH?

Švajcarska slavi 726. rođendan. Ovaj nacionalni praznik obilježila je i Ambasada Švajcarske u BiH organizovanjem koncerta "Most za budućnost" na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Ambasadorica ove države u BiH Andrea Rauber Saxer pojasnila je za TV1 da svi u Švajcarskoj proslavljaju 1. avgust jer smatraju da je tog datuma osnovana država, iako to nije istorijski potkrepljeno.

u 10:30
pravnici

"Šansa" pravnicima u TK da dvije godine rade besplatno

Diplomirani pravnici dobit će "priliku" da besplatno rade dvije godine u pravosudnim institucijama Tuzlanskog kantona.

u 10:59