Poznati bh.brend otvara proizvodni pogon u Tuzlanskom kantonu

sapna

Nakon dugotrajnih dogovora i priprema, te obezbjeđivanja adekvatnog prostora, u Sapni je održan sastanak predstavnika renomiranog bh. proizvođača sportske opreme Number1 (No1) čije je glavno sjedište u Travniku, sa predstavnicima općinske vlasti i zainteresovanim uposlenicima.

u 16:12
goci

Teslić: Mladići pokrenuli biznise i pokazali zašto ostati u BiH

Ostati u BiH već je dovoljan izazov za mlade ljude. Izgraditi sebe i svoj biznis, još je veći. Ipak, postoje oni koji zahvaljujući različitim programima poticaja i pomoći uspijevaju i odlučno ostaju uprkos svim poteškoćama.

u 20:24
rudari

"Otiđite u rudnike i vidite u kakvim uslovima rade"

U Tuzli je danas u povodu 21. decembra, Dana rudara upriličena svečana sjednica na kojoj su se obratili predstavnici Samostalnog sindikata radnika rudnika u Federaciji BiH.

u 15:32
spavanje na poslu

Za 10 mjeseci na budžet kantona zaposlili 750 osoba

Zastupnici SDA, DF-a i Pomaka uputili su danas zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine USK o temi zapošljavanja u kantonalnim organima uprave i upravnim organizacijama javnim ustanovama i preduzećima, a nakon podatka da je u prvih 10 mjeseci ove godine zaposleno 750 osoba.

u 18:34
konobar

Ugostitelji u TK nezadovoljni predloženim zakonom

Nacrt zakona o ugostiteljstvu Federacije Bosne i Hercegovine dva doma Federalnog parlamenta usvojila su u aprilu 2018. i septembru 2019. godine. U toku je javna rasprava u koju su se uključila nadležna ministarstva, lokalne zajednice, organizacije i privredni subjekti koji su direktno ili indirektno povezani sa sektorom ugostiteljstva.

u 10:00
pekar

Kvalifikovanih mesara, pekara, kuhara... gotovo da i nema

Radnici rade za niske plate, prekovremeni sati i noćni rad im nije plaćen, a gdje nema sindikalnih organizacija radnici trpe razne pritiske i psihičku torturu od strane poslodavaca.

u 18:53
zenicatrans

Radnici skupili novac i kupili firmi kombi

Sindikalna organizacija JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za obnovu voznog parka svog preduzeća, koja je rezultirala nabavkom polovnog kombija vrijednog 10.000 KM, kojeg su predali direktoru Darminu Terziću.

u 19:08
ciljuge

Živinice: Poslovna zona Ciljuge donijela 60 miliona KM investicija

Nakon što je poslovna zona Ciljuge II u Živinicama imala veliki uspjeh i donijela 60 miliona KM ulaganja u grad Živinice, iz Gradske uprave su odlučili da naprave još dvije poslovne zone. Kako nam je kazao gradonačelnik Samir Kamenjaković, ovaj prijedlog gradskih službi upućen je Gradskom vijeću, gdje je i podržan, te slijede dalje aktivnosti.

u 20:29
vares

Rudnici u Varešu donijet će milijarde profita

Kompanija Adriatic Metals izaći će ove sedmice na Londonsku berzu, javili su britanski mediji.

u 15:31
penzioneri

Penzioneri mogu "zalediti" penziju i opet se zaposliti

Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine je na osnovu zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju FBiH, kojeg je podnio potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Milan Dunović neustavnim proglasio odredbe ovog zakona kojima je bilo onemogućeno penzionerima da dok su u penziji i rade, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika FBiH.

u 19:02