SRC Ajdinovići se ipak uskoro ponovo otvara

ajdinovici

Sportsko-rekreacioni centar Ajdinovići, omiljeni turistički kompleks kod Olova, neće biti zatvoren kako je ranije najavio vlasnik Nihad Helać.

u 16:07
Internet trgovina

Zbog nelegalne internet prodaje, zatvaraju se prodavnice

Da niko ne može stati u kraj nelegalnoj trgovini koja se odvija putem interneta, tezgi, sajmova to najbolje znaju registrovani obrtnici koji se svaki dan bore protiv vjetrenjača.

u 15:29
radnici odlazak radna snaga

Zašto odlazi radno sposobno stanovništvo iz BiH?

Politička nestabilnost jedan je od najveći uzroka masovnog odlaska radno sposobnog stanovništva iz BiH, zaključeno je na sjednici Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo.

u 15:45
medicinske sestre

Ljekari i sestre iz RS-a dolaze u FBiH

Osim zemalja Evrope, medicinari iz Republike Srpske odlaze da rade i u Federaciju BiH, u prvom redu zbog plata koje su tamo kudikamo veće.

u 11:28
samir heralic1

Izgradio kompaniju u Austriji pa širi posao i u BiH

Tridesettrogodišnji Samir Heralić, rođeni Banjalučanin koji živi i radi u Beču, primjer je da se trud i rad uvijek isplate.

u 16:56
proizvodnja

Privrednici više ne mogu izdržati ovako visoke namete

Sindikat hemije i nemetala FBiH podržao je prijedloge Udruženja poslodavaca FBiH u okviru Inicijative 20+5+6, a koji se odnose ne smanjenje stope doprinosa na plaće, poreskih olakšica za investiranje koje predlažu u prijedlogu Zakon o porezu na dobit i povećanje minimalne plaće za onoliko koliko bi iznosila smanjenja stope doprinosa na plaće.

u 15:08
milton

Napustio fakultet pa postao milijarder

Trevor Milton iz američke države Juta, koji je napustio fakultet da bi se okušao u biznisu za koji vjeruje da će pomoći planeti, sada je postao milijarder nakon nove investicije u njegovu kompaniju.

u 17:20
maline

Proizvođačima malina malo 2,5 KM po kilogramu

Proizvodnja maline je nekada bio obećavajući biznis, međutim u zadnjih nekoliko godina više nije tako i proizvođači maline su sve nezadovoljniji.

u 20:47
mesic

Stipe Mesić otvorio "Gradačački sajam"

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske i dugogodišnji prijatelj Gradačca, premije TK Denijal Tulumović i Krunoslav Karalić izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i zamjenik ministrice poljopvrede Marije Vučković zajedničkim presjecanjem vrpce svečano su otvorili 46. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive u Gradačcu.

u 21:43
trgovci

"Plaće će bit veće kad radnici ne budu htjeli raditi za 500 KM"

Vrlo je ozbiljna situacija s nedostatkom radne snage u Federaciji BiH, zbog čega se ulazi u još veći problem – da će se zaustaviti rast ekonomije, upozorio je Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH.

u 10:56