U Tešnju otvorena i druga Poslovna zona, neki nemaju niti jednu

gliniste

Dok mnoge opštine u Bosni i Hercegovini nemaju ni plan otvaranja Poslovne zone, u Tešnju su otvorili i drugu poslovnu zonu.

u 20:17
gorivo

Gorivo jeftinije na 100 litara za 5 KM

Gorivo je na većini benzinskih pumpi pojeftinilo za nevjerovatnih 0.05 KM!

u 20:38
konvertibilne marke

Kome je u BiH isplaćena plaća od pola miliona maraka?

I dok je prosječna plata u BiH 888 KM, najviše pojedinačno mjesečno primanje u ovoj godini koje je u BiH nekom isplaćeno po osnovu radnog odnosa iznosi 466.783 KM, a isplaćeno je u Banjaluci u oblasti finansijskog poslovanja, potvrdili su za Nezavisne u Poreskoj upravi RS.

u 20:26
vares

Vareš leži na zlatu, pronađene velike količine ove rude

Zlatna groznica nastavlja tresti Vareš. Prema pisanju stranih medija, u ovoj bh. općini nedaleko od Sarajeva nalaze se rekordne količine plemenitog metala.

u 14:23
marko skero

Vratio se iz Švedske na selo u BiH i otvorio mini-farmu krava

Sve više sela u Bosni i Hercegovini polako izumire i sve je veći broj praznih napuštenih seoskih kuća.

u 20:11
posao

Nijemci dodatno podigli minimalnu satnicu

Njemačka vlada usvojila je danas odluku o povećanju minimalne zarade za 35 centi na 9,19 eura po satu od početka naredne godine, a od 2020. godine na 9,35 eura.

u 19:56
maid i mediha

Nisu znali gdje će s mlijekom, pa napravili svjetski sir

Maid Smajić i njegova sestra Mediha Jašarević osnovali su kompaniju “Zlatna kap” u Jelahu 2008. Zbog problema sa otkupom i plasmanom mlijeka okrenuli su se proizvodnji sira.

u 18:39
babina greda

Firma iz Gradačca gradi fabriku u Hrvatskoj

TMD Group, gradačačka firma koja proizvodi dijelove za najveće svjetske kompanije u automobilskoj industriji, odučila je proširiti poslovanje i na Hrvatsku.

u 12:44
Elsta

Živinice: Dvije strane firme zaposlit će 400 radnika do kraja godine

U kabinetu Općinskog načelnika Samira Kamenjakovića potpisan je još jedan Memorandum o razumijevanju između Općine Živinice i kompanije Elsta Mosdorfer Bosnia. Potpisanim Memorandumom određene su smjernice za saradnju u području ekonomskog razvoja i stvaranju novih radnih mjesta u Općini Živinice.

u 13:54
igor

Zatvorio firmu, radnici mu otišli u Njemačku

Štamparija “Europress studio”, nekada uspješno banjalučko preduzeće, zatvorena je prije dvije sedmice zbog odlaska radnika na rad u inostranstvo. Firma je zatvorena nakon devet godina poslovanja.

u 14:09