Za Bajram jeftinije gorivo

gorivo

Cijene naftnih derivata od sutra će biti niže na pumpama u Republici Srpskoj – potvrđeno je u Ministarstvu trgovine i turizma. Prema informacijama koje su dostavljene Ministarstvu, pojedini distributeri naftnih derivata su već u toku današnjeg dana snizili cijene u iznosu od 0,05 KM po litri goriva.

u 13:56
IT

Koja su najtraženija zanimanja u BiH?

Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine odlučila je na jednom mjestu objaviti informacije koje će pomoći u izboru obrazovanja i zvanja u skladu sa potrebama tržišta rada.

u 19:20
aida

Pogon "Aide" prodan za 3,5 miliona KM, nije dovoljno ni za dugove

Pogon Fabrike obuće "Aide u stečaju" Tuzla prodan je prošle sedmice po cijeni od 3,5 miliona KM što je znatno manje od dugovanja koje ova firma ima prema povjeriteljima.

u 12:20
slt

Gračanica: Otvorena nova fabrika, posao za 110 radnika

U povodu Dana općine Gračanica, upriličeno je otvaranje firme „SLT Enterprise“. Riječ je o fabrici obuće koja zapošljava 110 radnika a u narednom periodu planiraju i nova zapošljavanja.

u 17:59
tz sol

Počeo izvoz Tuzlanske soli u Katar

Tuzlanska sol počela je sa izvozom u daleki Katar!

u 17:26
konobar

Ovo su najtraženija zanimanja u BiH

Iako je ogroman broj ljudi na Zavodu za zapošljavanje, u BiH ipak sve više nedostaje kvalifikovane radne snage.

u 13:27
gradacac

Privrednici iz Gradačca u dvodnevnoj posjeti Beogradu

Uz podršku USAID-ovog projekta „RAST“ projekta koji implementira Catholic Relief Services (CRS) organizovana je dvodnevna posjeta delegacija gradova i opština iz Bosne i Hercegovine nosilaca certifikata za povoljno poslovno okruženje (BFC SEE) Srbiji.

u 08:02
ingram

Srebrenik: "Ingram" ima novog vlasnika

Na Sarajevskoj berzi prodat je većinski paket dionica d.d."Ingram" Srebrenik!

u 12:46
adv

Proizvode ambalažu za Nestle, Ferrero Rocher...

Kompanija ADV PAX Lutec koja je nedavno pokrenula proizvodnju u Liješnici kod Maglaja, planira dalje proširenje kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta, a uz pomoć sredstava USAID-a. U ovoj kompaniji trenutno radi oko 50 radnika koji proizvode limenu ambalažu za svjetski poznatne brendove. Kompletna proizvodnja izvozi se na evropsko tržište.

u 19:10
dijaspora

Ulaganje dijaspore u domovinu se itekako isplati

Primjer i priča Anela Bektaša koji trenutno živi u Danskoj pokazuje da ulaganje dijaspore u domovinu može donijeti rezultat, nova zapošljavanja i razvoj u Bosni i Hercegovini.

u 14:11