Radnici do većih plaća smanjenjem nameta

salter sala

Ovjera dokumenata, izdavanje uvjerenja, rješenja, potvrda, razne takse... Svaki od brojnih dokumenata koje je glomazni birokratski aparat nametnuo bh. građanima i poslodavcima košta najmanje dvije do tri, a neki čak i na desetine maraka.

u 09:32
umjetna trava

Nogometni savez traži dobavljača umjetne trave na 15 lokacija

Nogometni savez BiH objavio je tender za izbor dobavljača sistema vještačke trave za terene u okviru izabranih 15 lokacija u BiH.

u 15:56
okviri

Izvezli 1,3 miliona okvira za tablice

M&M Plastik", preduzeće za proizvodnju plastične galanterije iz Prijedora, tokom prošle godine proizvelo je više od 1,3 miliona komada plastičnih jedinica, najviše okvira za re­gistarske tablice i 90 posto preko austrijskog partnera plasirali na tržište EU.

u 11:05
kuhar

Građevince i kuhare iz BiH "vrbuju" na Facebooku

Potraga za sezonskim radnicima iz BiH za zaposlenje u Hrvatskoj uveliko je počela, a preselila se i na Facebook, gdje je na jednoj stranici oglašena potreba za više od 150 ljudi za rad u ugostiteljstvu, gdje mogu zaraditi i do 1.600 eura.

u 17:53
zivinice

Živinice: Fabrika za elektrogeneratore, posao za 80 radnika

U Živnicama se uskoro otvara nova fabrika u kojoj će biti zaposleno oko 80 novih radnika.

u 18:00
nameti

Smanjenje fiskalnih nameta - najbolji poslovni potez

Novembarska odluka Vlade Brčko Distrikta o smanjenju više od 50 posto fiskalnih nameta i uspostavljanju povoljnijeg okruženja za administraciju i građane po ocjeni analitičara portala Indikator.ba najbolji je poslovni potez u jedanaestom mjesecu over godine.

u 18:05
radnici

Za 10 mjeseci u Sloveniju otišlo 13.200 radnika

Podaci Agencije za rad i zapošljavanje BiH pokazuju da je u deset mjeseci 2018. godine građanima BiH izdato 13.198 radnih dozvola.

u 15:42
mlijeko

Crnogorci piju bosansko a mi njemačko mlijeko

Iako Bosna i Hercegovina već nekoliko godina ima dozvolu za izvoz mlijeka u zemlje Evropske unije, od toga ima veoma malo finansijske koristi

u 11:06
radnici

Poslodavci se protive u entitetu RS da minimalac bude 500 KM

Savez sindikata Republike Srpske (RS) smatra da najniža plaća u tom bh. entitetu treba da bude povećana sa 440 na 500 KM, ali to ne podržavaju poslodavci.

u 13:37
vlada fbih glasanje

Od Nove godine svi na budžetu dobivaju veće plaće

Pregovarački timovi Federalne vlade i Sindikata državnih službenika i namještenika FBiH dogovorili su višu osnovicu za obračun plaća za 2019. godinu.

u 14:07