Mercedes prepoznao patent koji je izumio Bosanac

merc

Izumitelj Zoran Vujinović iz Kneževa potvrdio je kako je Mercedes Benz prepoznao vrijednost njegovog patenta "Teslin trofazni rotacijski motor s unutarnjim sagorijevanjem" te ga proslijedio odjelu za patente korporacije Daimler AG na daljnje postupanje.

u 15:37
bmw

Stiže najveći BMW u historiji (video)

BMW planira da iduće godine u ponudu ubaci najveći automobil u svojoj istoriji. Biće to SUV sa oznakom X7, koji već sada imamo priliku da vidimo u konceptnoj formi.

u 11:54
polovni automobili

Zašto se plašimo velike kilometraže kad kupujemo auto?

Naslov ovog teksta vjerovatno djeluje djetinjasto. Kakvo je to uopšte pitanje? Velike kilometraže se ne plašimo zato što smo plašljivi, već jednostavno znamo da se automobil tokom vožnje „troši“ i što više kilometara pređe, bliže je svojoj konačnoj destinaciji – auto otpadu.

u 14:51
mercedes

"Mercedes" časti svakog radnika sa po 5.400 eura

Mercedes je proteklu godinu završio sa 2.083.888 isporučenih vozila, što je uz rast od 11,3% najbolji prodajni rezultat u istoriji ovog brenda. Za ovakav uspeh kompanije zaslužni su svi radnici njemačkog auto-giganta, pa će oko 130.000 zaposlenih uz aprilsku platu dobiti i bonus koji iznosi 5.400 eura.

u 11:47
auto

Ovo od danas morate imati u autu

U periodu od 15. novembra do 15. aprila u BiH je zakonska obaveza posjedovanje i korištenje zimske opreme za motorna vozila, bez obzira na vremenske uslove!

u 09:38
kamion

Historijski momenat: Kamion bez vozača prevezao 45.000 litara piva (video)

Savremene tehnologije koje će u budućnosti zamijeniti ljude sve nam se više približavaju. Najsvježija priča dolazi iz Amerike.

u 11:28
bubic

Najbrža "Buba" na svijetu juri 300 km na sat

Kada se pojavila druga generacija nove Volkswagenove "bube", mnogi su primijetili da ovaj model počinje da liči na Porsche. Sada je ta tvrdnja potkrijepljena odgovarajućim performansama.

u 20:31
park

Daljinsko parkiranje postaje stvarnost

Parkiranje vozila se ponekad može pretvoriti u pravu dramu. Pokušaj vozača da ugura automobil u parking mesto se sve češće završava ulubljenjima i ogrebotinama.

u 20:55
bus

Kinezi napravili bus sa 1.200 mjesta (video)

Kinezi rješenje za gradske gužve vide u inovativnom autobusu ogromnog kapaciteta koji vozi iznad vozila i time optimizira kapacitet već izgrađenih saobraćajnica.

u 08:02
toyota

Prešao milion milja pa dobio novi auto

Vlasnik Toyote Tundre, koji je svojim pik-ap vozilom uspio da pređe milion milja (1,6 miliona km), nagrađen je od fabrike potpuno novim automobilom iste marke.

u 10:30